Wewarah Jawa

wewarah jawa

Wong yen Nrimo, uripe Dowo
Wong yen Sabar, rejekine Jembar
Wong yen Ngalah, uripe bakal Berkah

Sopo sing Jujur, uripe yo Makmur
Sopo sing Suloyo, uripe yo Sangsoro
Sopo sing Sombong. amale bakal Kobong
Sopo sing Telaten, bakal Panen

Ojo podo Ngresulo, mundak gelis Tuwo
Sing wis Lungo, Lalekno
Sing durung Teko, Entenono
Sing wis Ono, Syukurono

Iki tetuah wong jowo, eling-elingono lan
lakonono..
Sehat kuwi yen :
Mangan enak
Turu kepenak
Ngibadah jenak
Tonggo semanak
Keluarga cedhak
Bondo cemepak
Kubur ra sesak
Suwargo mbukak
Sedulur grapyak

Ono panganan ora Cluthak
Ketemu konco ngguyu NGAKAK

***

Comments

comments

Tinggalkan Balasan